Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meditáljunk, vagy elavult módszer?

Miközben  végre a meditáció tananyaggá válik az iskolákban, s a társadalom számára nem egy humbug lesz a relaxáció, meditáció, belső utazás, aközben több helyen megjelenik, hogy már nem a meditációé a jövő, hanem az energiaugrással szépen eltűnnek és lényegtelenné , felesleges eszközzé válnak a meditáció és társai, a csend keresése, megélése, befelé figyelés.

Kíváncsi lennék ti mit gondoltok erről.

 

 

 

 

Mintha  meg szeretnék mondani, hogy mi a trend, és kész eszközöket adnak a kezünkbe  címkékkel , kötelező útszakaszokkal épp mint az Indiana Jones filmekben,  ahol adott mely kövekre kötelező lépni, más irány és út nem megfelelő. 

Elfelejtve, hogy ahány ember annyi út, s ahány életszakasz annyi táj szegélyezi az utjainkat. Csak a saját életemet tekintve, korszakaim voltak, melyek váltakozva, hosszabb rövidebb ideig tartottak. S volt mikor naponta többször, máskor elvétve sem meditáltam. S volt mikor saját késztetésből kívántam az elmélyülést, míg volt mikor vezettek az útra.

Éljünk meg mindent mi csak elénk kerül, s ne bújjunk el a csendes szobába, vagy a piactér zajába, hanem éljünk meg mindent. Ebben is nagy igazságok vannak. Azonban a megélés átélés akkor válik a sajátunkká, ha felismerjük a szerepeinket a cselekményekben, ha a vágyainkat, kipattanó gondolatainkat megtaláljuk az események előtt, s ráismerünk, hogy ezt az eseményt, mit most megéltünk, mi magunk teremtettük. S Hipp-hipp hurrá itt van!!!  Ebből ismerhetjük fel azt is ha nem adtuk át magunkat teljesen a teremtésben, ha félelmekkel, kétségekkel szegélyeztük az utat. Igenis kell befelé nézni, s megvizsgálni a belső igaz lenyomatokat, melyek nem a hirtelen elragadtatásból születtek, hanem valós alapköveinkké válhatnak!! Mely lépcső lehet tovább, tovább. Hiszen nincs hegycsúcs, ha nincs mellette völgy, és nincs rálátás ha nem fogadjuk el a körforgást az örök változást, a nyüzsgés megélés után a csendet, mint a Hold amint beteljesíti feladatát, s a fényadóból elbújik láthatatlanná újra és újra….

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 15530
30 nap: 123
24 óra: 1